Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?

marți, 1 aprilie 2014

Săptămâna la PE: sprijin pentru Ucraina, eliminarea taxelor de roaming, uniunea bancară − 31-03-2014 -

Săptămâna la PE: sprijin pentru Ucraina, eliminarea taxelor de roaming, uniunea bancară

ALTELE Articol - Instituţii − 31-03-2014 - 15:00
 
EP this week Parlamentul se reunește în plen și în cadrul comisiilor, la Bruxelles
Miercuri și joi, deputații europeni se vor reuni în plen la Bruxelles. Pe ordinea de zi vor fi: facilitarea exporturilor din Ucraina în UE, limitarea costurilor tranzacțiilor bancare și eliminarea taxelor de roaming. Comisia pentru afaceri economice va vota marți un acord neoficial cu guvernele privind salvarea băncilor cu probleme. Președintele Chinei, Xi Jinping, vizitează Parlamentul European luni.

Economia Ucrainei traversează momente dificile. Parlamentul European își va spune cuvântul asupra propunerii de eliminare a unor taxe vamale pentru importurile din această țară în UE.

Taxele percepute de bănci pentru procesarea tranzacțiilor cu cardul de credit nu trebuie să fie mai mari de 0,3% din valoarea tranzacției, iar cele pentru tranzacțiile cu cardul de debit - nu mai mari de 7 eurocenți sau 0,2% din valoarea tranzacției conform unei propuneri ce va fi votată în plen.

Taxele de roaming ar trebui să dispară în UE, conform unor propuneri ce vor fi votate de Parlamentul European. Regulile încearcă și să introducă principiul neutralității internetului, care cere ca furnizorii să nu blocheze sau încetinească accesul la internet.

Muncitorii care se mută dintr-un stat UE în altul își vor putea păstra drepturile de pensie conform unui acord neoficial cu guvernele, ce va fi votat în plen.

Parlamentul European va decide în plen dacă va acorda sau nu descărcarea de gestiune instituțiilor și agențiilor UE pentru bugetul pe 2012.

În afara sesiunii plenare

Comisia pentru afaceri economice va vota marți un acord neoficial cu guvernele privind mecanismul unic de rezoluție, pentru salvarea băncilor cu probleme (marți).

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, îl va primi luni pe președintele Chinei, Xi Jinping.

Miercuri, rolul platformelor sociale în politică va fi în centrul atenției în cadrul unei conferințe organizate de Parlamentul European. Invitatul principal este Alec Ross, consilier pentru inovare al fostului secretar de stat SUA, Hillary Clinton.

Niciun comentariu: