Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?

miercuri, 26 martie 2014

Studiu și infografic : valoarea Europei „sporite”

Studiu: valoarea Europei „sporite”

ALTELE Articol - Viitorul Europei/Integrare europeană − 26-03-2014 - 14:08
 
Infografic
Economia UE ar putea crește cu 800 de miliarde de euro – sau 6% din PIB-ul actual – dacă s-ar acționa mai mult la nivel european, arată un studiu realizat de Parlamentul European. Numai crearea unei piețe digitale unice ar genera 260 de miliarde de euro, adică mai mult decât PIB-ul Danemarcei (estimat pe 2014). Studiul a examinat câștigurile cumulate ale unei serii de acțiuni politice la nivel european, pentru a ajuta la fixarea priorităților pentru investirea banilor UE în următorii ani.

Câștigurile potențiale identificate variază de la lărgirea și aprofundarea pieței digitale unice la ameliorarea coordonării politicilor europene și naționale pentru apărare și dezvoltare. Aceste politici benefice au fost deja susținute de Parlament în mandatul său actual. Cu respectarea deplină a principiului de subsidiaritate, deputații europeni încearcă mereu să identifice oportunități pentru o eficiență mai bună la nivel european.

Studiul a fost realizat pentru identificarea costului ne-acționării la nivel european. Analiza se bazează în parte pe activitatea comisiilor parlamentare și cereri majore făcute de Parlamentul European în rapoartele sale legislative și din proprie inițiativă.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile dezvoltării acțiunilor la nivel european și felul în care pot fi realizate acestea, consultați infograficul de față.
REF. : 20140326STO39916

Niciun comentariu: