Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?

vineri, 10 mai 2019

Proiectul SUPA DE CUVINTE



















Proiectul SUPA DE CUVINTE  își asumă încercarea de a forma copiii în vederea cunoaşterii culturii Uniunii   Europene.
Pentru a derula activităţile proiectului, circa 20 de părinţi şi elevi din clasele  a IV-a au fost incluși într-o serie de activități ce au avut darul de a crea situaţii reale de comunicare, colaborare, acţiune între copii şi părinţi, împrejurări în care părinţii şi copiii au cunoscut mai bine noţiuni despre Uniunea Europeană.
Pe parcursul unei săptămâni elevii şi părinţii au studiat împreună materiale legate de cultura europeană, au desfăşurat jocuri pe această temă, au cercetat pentru a se documenta. Aceste acţiuni au ajutat la educaţia copiilor în vederea adaptării sociale şi europene.
Elevii au fost împărțiți în 2 echipe. În fiecare echipă au fost și câte 2 părinți. Fiecare echipă a avut de selectat dintr-un bol jetoane care conțin țările UE cu care au reconstituit harta UE. A câștigat echipa care a terminat prima de reconstituit harta. La finalul acțiunii s-au acordat recompense și s-a intonat Imnul UE. Activitățile au mers dinspre informare la nivelul adulţilor spre relaţionarea şi comunicarea părinte - copil.  
Atunci când părinții sunt implicați în activități de parteneriat cu școala, rezultatele obținute sunt mai  bune iar rata eșecului școlar este mai scăzută. Părinții trebuie să știe cum să-și educe și să-și ajute copiii, în orice situație. La finalul proiectului, fiecare participant a fost mai bogat cu noţiuni din cultura europeană a declarat Prof Gabi Nechifor.
In preajma zilei de 1 iunie Ziua Internațională a copilului elevii participanți în proiect au primit daruri din partea Centrului Europe Direct Botoșani constând în publicații de la Comisia Europeană.

Coordonatori,
prof. Nechifor Gabi
prof. Balan Lăcrămioara
prof. Cronț Monalisa

Niciun comentariu: