Cum funcţionează bugetul UE în ţara dumneavoastră?

luni, 14 septembrie 2009

Deschiderea sesiunii PE: aprobarea numirii în funcţie a trei comisari


La începutul sesiunii plenare a fost adoptat proiectul final al ordinii de zi fără modificări, după ce o moţiune depusă de grupul Verzilor şi alte grupuri politice, referitoare la amânarea votului de miercuri cu privire la alegerea Preşedintelui Comisiei a fost respinsă cu 248 de voturi, 135 pentru şi 14 abţineri.

Deputaţii europeni aprobă numirile în funcţie a celor trei noi membri ai Comisiei Europene

Parlamentul European a votat luni aprobarea numirii comisarilor desemnaţi din Lituania, Polonia şi Belgia până la sfârşitul mandatului actualei Comisii. În cursul primei săptămâni din luna septembrie, cei trei comisarii desemnaţi au informat deja comisiile parlamentare de specialitate cu privire la priorităţile şi poziţiile lor.

Numirea în funcţie a lui Algirdas Šemeta, Comisarul din Lituania, care va deţine portofoliul pentru programare financiară şi buget, a fost aprobată cu 347 voturi pentru, 47 împotrivă şi 67 abţineri.

Nominalizarea lui Pawel Samecki, Comisarul polonez, care va fi responsabil de dezvoltare regională, a fost aprobată cu 360 voturi pentru, 80 împotrivă şi 34 abţineri.

Numirea lui Karel De Gucht in funcţie de comisar responsabil pentru dezvoltare şi ajutor umanitar a fost aprobată cu 385 voturi pentru, 53 împotrivă şi 34 abţineri.





Ioana BOBEŞ

Serviciul de Presa PE


Niciun comentariu: